header afbeelding

Infrarood Verwarming

Duurzaam verwarmen voor de wereld van morgen

Nieuwsbrief

Waarom kiezen voor Infrarood Verwarming van HEAT!

De infrarood verwarming van HEAT! is uniek. Het is de enige verwarmingstoepassing waarbij infraroodfolie direct op een oppervlakte zoals (onder)vloer en wand kan worden bevestigd.

Hierdoor wordt – in tegenstelling tot vergelijkbare producten – de folie naadloos en zonder tussenlagen onder bijvoorbeeld een tegelvloer gelegd. Of kan de folie op een bestaande vloer worden gelegd zonder dat deze uitgebroken hoeft te worden.

In algemene zin kent infrarood verwarming vele voordelen:

  • in combinatie met zonnepanelen een gesloten verwarmingssysteem;
  • geen slijtage, geen onderhoud;
  • efficiënte omzetting van elektriciteit in warmte (geen warmteverlies);
  • stralingswarmte is behaaglijk en verwarmt de ruimte gelijkmatig;
  • geen droge lucht, geen luchtcirculatie en daardoor allergie/luchtwegvriendelijk;
  • iedere ruimte kan individueel ingesteld worden qua temperatuur;
  • eenvoudig te installeren en te gebruiken naast bestaande verwarming;
  • ook toepasbaar in tuinkantoren, werkruimtes en gastenkamers.
icon afbeelding

De lijm.

Voor het bevestigen van de folie maken we gebruik van een speciale waterdichte lijm. Deze HEAT!-lijm zorgt ervoor dat de folie direct op een ondervloer of muur kan worden bevestigd en dat de toplaag direct bovenop de folie kan worden verlijmd. Dus ultradun en geen tussen- of luchtlagen meer!
icon afbeelding

De folie.

De infraroodfolie, voorzien van een CE en Kiwa certificaat, welke door HEAT! wordt gebruikt is van hoogwaardige kwaliteit en op zodanige wijze geproduceerd dat de coating om de verwarmingselementen naadloos hecht aan de speciale HEAT!-lijm.
icon afbeelding

De connector.

Speciale toepassingen vragen om speciale onderdelen. Omdat de standaard-aansluitingen van infraroodfolie te dik waren heeft HEAT! een unieke connector ontwikkeld. Met deze dunne connector wordt de verbinding gemaakt tussen de folie en een koperlint welke is aangesloten op het elektriciteitsnet. …

Wij zijn HEAT!

HEAT! is opgericht door drie bevlogen ondernemers, ieder met hun eigen kennis, kunde en specialisme. Door deze combinatie worden vrijwel alle disciplines van het ondernemen ingevuld binnen HEAT! Dit zorgt ervoor dat we ons kunnen focussen op de toepassing en de verdere ontwikkeling van onze producten alsmede op een duurzame groei van de onderneming.

slider afbeelding
Raymond van der Weijden
slider afbeelding
Marc van Kruijsdijk
slider afbeelding
Nick van Kruijsdijk

Een bedrijf ontstaan uit…

Passie voor duurzaam ondernemen, dat is de kern. Wat is er mooier dan een ruimte, een gebouw of een heel huis kunnen verwarmen zonder dat fossiele brandstoffen aangesproken hoeven worden? 

Vanuit die vraag keken we naar mogelijkheden, naar kansen. Niet naar bedreigingen. We hadden een emmer lijm. We hadden een rol infraroodfolie. En we wisten dat gasloos verwarmen de toekomst werd. Dat was het begin van HEAT!

HEAT! en de duurzame weg

Omdat duurzaam ondernemen méér is dan het verkopen van een HEAT!-box hebben wij onze processen en producten zoveel mogelijk langs onze eigen duurzaamheidsmeetlat gelegd. Processen moeten groen zijn, zoals CO2-neutraal transport, producten moeten recyclebaar zijn en onze toeleveranciers moeten aantonen welke bijdrage zij leveren aan de wereld van morgen.

En het samenstellen en verpakken van onze Toolbox laten we verzorgen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat ook zij een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld van morgen.