Verwarmingsfolie + lint volgens legplan leggen en aansluiten

1. Sluit de connectoren met de korte zijde aan op de folie en knijp deze aan met de hand. Knijp daarna via beide zijden aan met de drukverdeeltang. Probeer zoveel mogelijk druk gelijkmatig te verdelen op het gedeelte met de tanden. Voorkom dat u het vouwgedeelte aanknijpt! 

2. Plaats nu het lint tussen de lange zijde van connector en knijp deze aan. De tanden moeten zich vastzetten in de koperbanen van zowel de folie als het lint. Is dit niet het geval, omdat een hoek bijvoorbeeld uitsteekt, knijpt u de connector nogmaals goed aan.

3. Om twee lintdelen aan elkaar te bevestigen, gebruikt u wederom een platte connector. Het korte gedeelte dient direct op de koperbaan geplaatst te worden, het lange gedeelte dient over de PET-laag geplaatst te worden met de tanden op de koperbaan.

4. Zorg ervoor dat de lintdelen samenkomen op 1 punt (zie voorbeeld legplan) waar de elektradaad verbonden wordt met het lint en de thermostaat. Gebruik hiervoor de twee connectoren met de haak en knijp deze aan op het lint. 

5. Strip de elektradraad, draai samen en plaats het blootgelegde koper in de haak. Knijp de haak samen en vouw het uitstekende koper terug om de haak. Doe dit voor beide draden. Let op de plus en de min kant!

6. Test na bevestiging van de connectoren met een multimeter de verbinding tussen folie, het lint en de draad. Doe dit met alle connectoren. Indien een connector onvoldoende verbinding maakt, raden wij u aan de connector te vernieuwen.

7. Gebruik nu de bijgevoegde vulkanisatie pleister(s) om de connectoren te sealen. Vouw de pleister samen. Met de rubberroller kunt u de pleister stevig op elkaar drukken. Vouw voorzichtig de folie en rol ook aan op de onderzijde. Let daarbij op de randen, zodat de pleister zo dicht mogelijk tegen de connector is gedrukt. De connector mag NIET zichtbaar zijn en moet volledig afgedekt worden door de pleister om volledige afsluiting te garanderen. Doe dit voor alle connectoren.

Zie hieronder stap voor stap alle handelingen in de fotogalerij