Belangrijke aandachtspunten

1. LET OP! U plaatst een 230 volt elektrisch systeem onder de vloer. NOOIT BOREN OF SCHROEVEN IN DE VLOER!

2. De folie mag enkel in droge ruimtes toegepast worden.

3. Ruimtes waar de folie wordt geplaatst dienen vorstvrij te zijn.

4. De folie dient gecombineerd te worden met een aardlekschakelaar.

5. De vloer moet egaal zijn en ontdaan zijn van ongelijkheden.

6. De folie dient niet geplaatst te worden onder vaste meubelen (keukenkasten, wasmachines, e.d.) om oververhitting en beschadiging te voorkomen!

7. Zware vloerkleden of andere isolerende materialen mogen niet op de verwarmde delen van de vloer geplaatst worden.

8. Per groep mag maximaal 22 vierkante meter folie geplaatst worden (150 watt per m²/3.300 watt) om binnen een veilige marge te blijven. Eén groep is maximaal 3520 watt.

9. De meeste thermostaten schakelen max. 16A. Wanneer u grotere vermogens wil schakelen via één thermostaat dient u een relais te gebruiken. Informeer van tevoren altijd bij uw installateur/elektricien naar de mogelijkheden.


10. Volg de instructie van de door u aangeschafte thermostaat.

11. De vloertemperatuur wordt geregeld via de door u aangeschafte thermostaat. Via een vloersensor dient de vloertemperatuur begrensd te zijn op 28 graden!

11a. De meeste thermostaten krijgen een vloersensor meegeleverd. Gebruik enkel de bijgevoegde sensor van de thermostaat.

12. De connectie tussen thermostaat en voedingslint dient gemaakt te worden met de bijgevoegde dubbel geïsoleerde aansluitdraad (blauw en zwart).

13. Volg de instructies nauwgezet voor het bevestigen van de connectoren aan de folie en het lint!

14. U dient rekening te houden met een maximale vloerdikte van 22mm. Om een efficiëntere werking te garanderen raden we aan een vloertype te kiezen met een lage isolatiewaarde.

15. Bij poreuze ondergronden zoals cementvloeren dient vooraf een HEAT-primer te worden gebruikt voor perfecte hechting. Zonder deze HEAT-primer hecht de film niet aan de coating en vervalt eventuele garantie.

16. U zult gaan werken met een klevende coating. Geschikte werkkleding, inclusief handschoenen, wordt sterk aangeraden tijdens het verlijmen.